Meriharjun photoshoot-tapahtuma 2023!

Meriharjun luontotalossa järjestetty cosplayphotoshoot-tapahtuma palaa jälleen tänä kesänä!

Meriharjussa jo kolmesti järjestämämme photoshoot-tapahtuma tulee jälleen, suurempana kuin aiemmin!

Shootti pidetään heinäkuussa 22.-23.7.2023 ja shoottiin on pääsymaksu. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu 14.5.2023 ja sulkeutuu 28.5.2023, tai kun osallistujia on molemmille päiville 30 yksilöä tai kuvausryhmää. Tapahtuma on auki molempina päivinä klo 11-17. Lisätietoa kuvausryhmistä alempana.

Tapahtumaan avataan lisäksi ensimmäistä kertaa avoin kuvausassistentti- sekä kuvaajahaku! Haku kumpaankin tehtävään aukeaa lauantaina 22.4. ja on avoinna 7.5. asti. Tehtäviin voi hakea joko vain toiseksi tapahtumapäiväksi tai koko tapahtuman ajaksi. Lauantaina työvuoron tekevät ovat tervetulleita sunnuntaina kuvaamaan tai cossaamaan tapahtumaan ilmaiseksi.

Aiemmilla kerroilla saamamme palautteen pohjalta olemme tehneet muutoksia Meriharjun photoshootin järjestelyihin. Suuren kiinnostuksen vuoksi olemme päättäneet rajata shoottiin osallistumisen yhdeksi päiväksi per kävijä tai kuvausryhmä, jotta mahdollisimman moni pääsisi tapahtumaan.

Monet kävijät ovat harmitelleet shootin tiukkaa kävijärajaa, sillä osa saapuu kuvaamaan yhtenäisenä kuvausryhmänä jossa on useampia kuvattavia sekä itse mukaan pyydetty kuvaaja. Palautteiden pohjalta päädyimme ratkaisuun, että sallimme ilmoittautumisen joko yksin tai kokonaisena ryhmänä. Ryhmää käsitellään kuin yksilöä sillä oletuksella, että ryhmä kulkee koko shootin ajan yhdessä eikä levittäydy useaan huoneeseen samanaikaisesti kuvaamaan. Jokaisen ryhmäläisen tulee kuitenkin maksaa oma pääsymaksunsa voidakseen osallistua shoottiin. Näin kaikilla on mahdollisuus hyödyntää upean lokaation kaikkia tiloja mahdollisimman laajasti ja myös aiempaa suurempi määrä pääsee tiloihin kuvaamaan.

Tapahtuma on myös tästä eteenpäin maksullinen. Pääsymaksun hinta on 10 € per kävijä riippumatta siitä, tuleeko kävijä cossaamaan, kuvaamaan tai assaroimaan tai osallistuuko kävijä tapahtumaan yksin tai osana ryhmää. Lisätiedot pääsymaksun maksamisesta lähetetään ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla. Julkaisemme pääsymaksusta lisätietoa ennen kävijöiden ilmoittautumisen avautumista.

Maksullisuutta on pohdittu pitkään ja kysyimme asiasta viime vuonna palautekyselyissä molempien Meriharju-tapahtumien jälkeen. Kävijäpalautekyselyssä kysyttiin kävijöiden tuntemuksia pääsymaksullisuutta kohtaan yleisesti muodossa ”Osallistuisitko Meriharjun photoshoottiin, jos osallistumisesta perittäisiin nimellinen maksu (5€-15€ väliltä) yhdistyksen toiminnan tukemiseksi?”, johon pystyi vastaamaan joko ”Kyllä” tai ”Ei”. Vastauksia kysymykseen tuli 15, joista lähes kaikki puolsivat tapahtuman pääsymaksullisuutta.

Kävijäpalautteiden lisäksi järjestimme tänä vuonna Twitter- ja Instagram-tileillämme avoimen kyselyn kaikille pääsymaksua koskien. Kyselyssä hinta oli eritelty neljään eri hintahaitariin: 5-7€, 6-9€, 10€ ja 10€+. Twitterissä kyselyyn vastasi 67 henkilöä, Instagramissa 71. Sekä Twitterissä että Instagramissa äänestettiin eniten 10 € pääsymaksun puolesta.

Kyselyn tulokset Twitterissä
Kyselyn tulokset Instagramissa

Viime vuonna shootin ilmoittautumisen avattuamme huomasimme tapahtuman kiinnostavan huomattavasti suurempaa joukkoa, kuin olimme alunperin olettaneet. Jouduimme silloin sulkemaan molempien päivien ilmoittautumiset noin 15 tuntia niiden avaamisen jälkeen, kun kävijämäärät lähestyivät maksimia. Kysyttyämme kävijöiden ajatuksia pääsymaksun suhteen tulimme tulokseen, että kokeilemme pääsymaksullisuutta tapana hillitä tapahtuman täyttymistä yhdessä yhden päivän osallistumisrajoitteen kanssa. Julkinen kysely puolestaan antoi meille suunnan pääsymaksun suuruuteen.

Mikäli tämä herättää ajatuksia tai kysyttävää Meriharjun photoshoot-tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä meihin sähköpostilla pkscosplay@gmail.com tai sosiaalisen median kanavissamme (Facebook, Twitter ja Instagram) yksityisviestillä!

Nähdään Meriharjussa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close