Tanssahtelua

Järjestämme 14.12.2013 pikkujoulucosplaytanssiaiset Hapen alakerrassa. Luvassa on ensin pari tuntia perinteisempiä tansseja (pääasiassa historiallisia, mutta eiköhän sinne muutamat perusvalssitkin eksy) ja sitten loppuillasta modernia jammailu-musiikkia. Olemme luvanneet laittaa ohjeita tanssittavista tansseista tänne nettiin. Tässä vaiheessa meillä on jonkinlainen käsitys siitä, mitä tullaan tanssimaan – ohjeita joudutte kuitenkin odottamaan vielä muutaman päivän. Ennen lipunmyynnin alkua (kirjaimellisesti 2 tuntia ennen) avaamme hieman alkuillan settilistaa.

Luvassa mm:
-Turkish branle
-Pease branle
-Branle Charlotte
-Kikapoo
-Wienervalssi
-Two to twirl
-Celtic spiral
-Le Pistolet
-Gay Gordon (Ropecon-, ei wanhojentanssiversio)
-Goddeses
-Hole in the Wall
-Pornopolka
-Poloneesi

Videot ja kirjalliset tanssiohjeet tulossa viikon sisällä 🙂

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Tanssahtelua

 1. Onko soittolistalla ihan perinteisiä vakiotansseja, ja saako toiveena esittää ainakin valssia ja jenkkaa? :<

  1. Vakiotansseja ei ole tarkoitus tanssia – mm. järjestäjäporukan omista kiinnostuksen kohteistahan se riippuu 🙂 Valsseja ovat listalla olevat wienervalssi sekä two to twirl, ja niihin molempiin saa ’oikeiden’ tanssien lisäksi tanssia ihan tavallistakin valssia, jos haluaa.

   Kaikki tanssittavat tanssit ovat helppoja opetella, osaan voi tulla mukaan kokonaan ilman harjoitusta, joten tervetuloa mukaan, vaikkeivat juuri listan tanssit tuttuja olisikaan!

   1. On kyllä hirveän surullista, ettei soittolistalta löydy vakioita edes parin kappaleen verran. Suuri osa osallistuvista oli odottanut nimenomaan niitä.

   2. Vastasin pitkästi Urholle, tsekkaa tuo vastaus 🙂

    t. Aino

 2. Pakko kompata hieman ylläolevan N-nimimerkin kommenttia, ja jo tässä vaiheessa esitän negatiivisen ennakkopalautteen: ymmärrän, että järjestäjäporukka ei ole KIINNOSTUNUT vakiotansseista, mutta niiden sisällyttäminen ohjelmaan voisi helpottaa muiden tanssien osaamista.
  Vaikka esim. wiener-valssi on valssi, se on tavallaan koreografioitu tanssi, jonka tanssimista helpottaisi ihan perusvalssin osaaminen ja tunnelman virittäminen rennolla vaiheella tanssia vapaasti vakiolavatansseja; jenkkaa, valssia, humppaa, foxtrotia, jivea, fuskua…
  Moinen voi aiheuttaa joillekin vieraille suorituspaineita.
  Itse puolestani koen moisen hieman…tympeäksi, vaikka rakastankin seurapiiritansseja.
  Ohjelman kuuluisi olla monipuolisempi. Ensivaikutelma antaa kuvan siitä, että ensin ikään kuin esiinnyttäisiin joillekin, ja sen jälkeen vain party hard, party hard.
  Eikö tuonne olisi mahtunut pieni välivaihe ihan vapaata lavatanssia?
  Still coming there, just asking.

  1. Olen pahoillani, jos jonkun odotukset eivät täyty, kun tarjolla ei ole lavatansseja. Sekä Facebookissa että tässä blogissa on kuitenkin ilmoitettu jo ennalta, että tanssimme juuri nk. historiallisia tansseja (toki kokemattomille tanssijoille käsitteet eivät ole välttämättä selviä, tiedän. Ensi kerralla tarkempi tiedotus.)

   Syitä tähän henkilökohtaisten preferenssien lisäksi:
   – historiallisia tansseja tanssitaan animepiirien ”lähiharrastusten” parissa, ja niistä ne ovat osalle tuttuja (lähiharrastukset tässä kohtaa lähinnä roolipelipiirit sekä historian elävöitys + Ropecon)
   – lähdimme myös oletuksesta, etteivät monet osaa lavatanssejakaan ennalta, ainakaan kovin paljon valssia pidemmälle. Ja esim. eri kouluissa vanhojentansseissa on erilaiset tangot ja jenkat, enkä esimerkiksi minä ole koulutaipaleeni varrella (tai muualla) oppinut jiveä/fuskua/yhtään mitään modernimpia lavatansseja. Tein yleistyksen, että tämä pätee moneen muuhunkin ihmiseen – voi toki olla että erehdyin!

   + historialliset tanssit eivät missään nimessä ole ”esityksiä”, emme hae vanhojentanssien pönötystunnelmaa : ) Missään en ole tavannut yhtä rentoa urheiluporukkaa kun historiallisten tanssien parissa, ja toivottavasti jotain tästä rentoudesta saadaan tavoitettua näissäkin tanssiaisessa
   + tansseja on tarkoitus opettaa etukäteen, Kouvolassa tanssittiin jo, Helsingissä tanssitaan tänä perjantaina + luultavasti jonakin muuna iltana, kunhan allekirjoittanut ehtii järjestää tanssiharjoitukset

   järjestäjätiimin puolesta,
   Aino, toinen historiallisten tanssien osuudesta vastaavista henkilöistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close